Onze stranden: klik hier voor meer informatie

Maar liefst  acht Noordzeestranden in Holland boven Amsterdam hebben een blauwe vlag, wat staat voor aantoonbaar schoon en veilig. Langs de zoute kust van Holland boven Amsterdam, die 52 kilometer lang is, vind je een brede variatie aan stranden. Van Easy going Wijk aan Zee via het grote duingebied van Schoorl tot het prachtige witte zand van Callantsoog helemaal naar Den Helder. Er zijn gezellige familiebadplaatsen met activiteitenstranden maar ook hippe stranden met dito strandtentjes waar je lekker de hele dag kunt loungen.

Als je niet van zout water en zandstrand houdt maar liever een zoetwater duik neemt zit je binnen een uur met je voeten in het grootste meer van Nederland. De kleinschalige strandjes aan het Marker- en IJsselmeer zijn een heerlijke plek om een dag van zon en water te genieten. Veelal zijn deze ook voorzien van ‘strandpaviljoens’ en kun je er deelnemen aan verschillende activiteiten zoals wakeboarden, SUPpen en flyboarden. Na het zwemmen plof je neer op het terras van een nabij gelegen restaurant om van de avondzon te genieten. 

 

Fietsen in Noord-Holland: klik hier voor meer informatie 

Fietsen is natuurlijk heerlijk, maar als je dat in het mooie Holland boven Amsterdam mag doen is het helemaal een pracht vooruitzicht! De regio is veelzijdig met haar vele soorten landschappen. Het ene moment fiets je door de duinen en het andere moment bevind je je in uitgestrekte polders. Er ligt maar liefst 1450 kilometer aan fietspaden.

Onderweg is het genieten van de prachtige natuur, de mooiste vergezichten en de bijzonderste afstapplekken. Wij zetten de leukste fietsroutes voor jou op een rijtje! 

 

Wandelen in Noord-Holland: klik hier voor meer informatie 

In Holland boven Amsterdam ligt een uitgebreid wandelnetwerk; er zijn paaltjeswandelingen door dorp, duin en polder. Wandelend door de natuurgebieden kun je oog in oog komen te staan met de verschillende bewoners zoals oerossen, paarden en een diversiteit aan vogelsoorten. Ook de steden lenen zich voor een wandeling. Met een stadswandeling ontdek je de verhalen achter de gebouwen en straten. Daar steek je zeker iets van op!

 

Varen in Noord-Holland: klik hier voor meer informatie
Met het IJsselmeer, Markermeer, het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de Waddenzee zijn de grote wateren ruim vertegenwoordigd. Lekker peddelen met je kano door grachten en andere wateren is ook een optie. Er zijn verschillende kanoroutes en door de oversteekplaatsen til je je kano zo van het ene water in het andere.

In Holland boven Amsterdam ligt ook een uitgebreid sloepennetwerk. Aan de hand van genummerde vaarknooppunten stel je heel makkelijk een route samen. De sloepennetwerkapp rekent voor je uit hoe lang je vaartocht nog duurt en laat je weten waar je kunt aanleggen voor een natje en droogje. Havens zijn er genoeg in Holland boven Amsterdam en de faciliteiten zijn uitstekend. Vanuit Den Oever kun je van haven naar haven varen en elke dag een andere historische stad aan doen. Wij kunnen de route Hoorn - Enkhuizen - Medemblik van harte aanbevelen. In de driehoek tussen Hoorn-Enkhuizen-Medemblik beleef je de rust, stilte en natuur in de Westfriese polders het best met een fluisterbootje, kano of schuitje. Bij de verhuurpunten kun je het vervoermiddel kiezen wat het best bij jou past. Sportievelingen kunnen ook suppen! 

 

Uiteten in Noord-Holland: klik hier voor meer informatie 

Proef wat Holland boven Amsterdam te bieden heeft! Pure en eerlijke streekproducten, de beste restaurants en een grote diversiteit aan bijzondere plekken waar je culinaire hart sneller van gaat kloppen. Geniet van verse vis of een wereldberoemde aardappel, bijzondere wijnen of romig bolletje ijs, culinaire evenementen of met een groep zelf op hoog niveau koken. Je weet niet waar je beginnen moet! 

 

Winkelen in Noord-Holland:
Shop till you drop……of het nu heerlijk zonnig is of iets minder weer in Holland boven Amsterdam zijn de mogelijkheden legio. In de steden vind je naast de bekendere winkelketens ook nog leuke authentieke straatjes met bijzondere winkels waar vakmanschap en creativiteit hoogtij vieren. 
Hieronder ziet u de leukste winkelgemeentes.

Gemeente Alkmaar
Gemeente Schagen
Gemeente Den Helder
Gemeente Enkhuizen